ChunYuenQuanWritingChun Yuen Kung Fu

Chun Yuen Quan er opprinnelig en kampkunst, men som tradisjonell kinesisk kampkunst er den også særdeles bra for helsen. Treningen gir oss bedre holdning, styrke, koordinasjon og fleksibilitet. Den øker sirkulasjonen i hele kroppen og gjør oss god og varm. Chun Yuen Quan er dermed en ideell treningsform for det kalde klima vi har her nord. Treningen gjør at man føler seg lett og spenstig. Man vil føle seg yngre både i kropp og sinn. Bevegelsene åpner meridianene i kroppen og øker blodsirkulasjonen. Treningen kan hjelpe mot mange helseproblemer som for eksempel depresjon, ryggsmerter, overvekt, dårlig balanse og astma. Kampkunsten er passende for folk i alle aldre, og kan lett tilpasses alle nivå. Treningen er ikke ment som noen form for selvforsvar da det ikke er fokus på selvforsvarsteknikker. Fokus er helse, men man lærer likevel å håndtere våpen som ulike typer sverd og stokker.ChunYuenCutOutTorArne_Scaled

Historikk

Chun Yuen Quan har sin opprinnelse fra det nordlige Shaolintemplet i Henanprovinsen i Kina, men ble tatt vare på og videreført i operaen i Bejing. En rekke kampkunster, som ellers ville ha gått tapt i den japanske invasjonen og den kulturelle revolusjonen, overlevde og ble videreutviklet takket være operaen. Tradisjonelt var operatreningen fysisk krevende og studentene startet å trene i veldig ung alder. En av skuespillerne i operaen var Mester Wang Ping. Mester Ping hadde startet veldig tidlig å trene denne kampkunsten, og i tillegg til å være skuespiller var han ansvarlig for å trene opp andre operaskuespillere. Han hadde også som oppgave å beskytte operatroppen mot røvere når de var på turné. Mester Wang Ping førte kampkunsten videre til Stormester Wu Chun Yuen. Wu Chun Yuen startet å trene da han var 30 år og studerte hver eneste dag sammen med sin Sifu, til og med på høytidsdager som kinesisk nyttår.

Mester Michael Tse og Stormester Wu Chun Yuen

Stormester Wu Chun Yuen

Stormester Wu Chun Yuen var en sunn, glad og ydmyk gentleman. Han levde et enkelt liv og trente på et fast sted i den lokale parken hver dag mellom klokka seks og åtte om morgenen. En dag var Michael Tse i parken og oppdaget Stormester Wu som ledet sine studenter gjennom en lang sverdform. Han ble imponert over Wu’s perfekte holdning og stilfulle bevegelser. Respektfullt spurte han Stormesteren om han kunne studere med ham. Mester Tse ble en nær student av Stormester Wu, som etterhvert ble som en far for ham. Når Stormester Wu gikk bort oppkalte Mester Tse denne kampkunsten etter sin Sifu (lærer) til ære for ham, slik at hans navn skulle bli husket. Mester Tse sørger nå for at kampkunsten blir bevart og videreført til neste generasjon. Ingen andre studenter av Stormester Wu fortsatte å undervise. Uten Mester Tse sin innsats ville denne juvelen av en kampkunst gått tapt.

Godkjente Instruktører i Chun Yuen Quan 2012

Godkjente Instruktører i Chun Yuen Quan 2012

Torsdager kl. 1800 – 1900

Hva vil du lære på kurs

Innen systemet Chun Yuen Quan finnes en rekke former, både med og uten bruk av våpen. Formene består av en sekvens av bevegelser som kan gjennomføres rolig eller raskt alt etter hvor sterk man er. Etterhvert som utholdenhet og styrke øker, kan man gjøre formene raskere og legge inn hopp. Jo mer man utfordrer seg selv, jo mer gøy! I klassene vil du følge Tse Qigong Centre sitt pensum i Chun Yuen Quan.

Xing Shou
Dette er den første formen i pensum. Denne formen vil lære deg grunnleggende bevegelser, positurer og håndbevegelser, og er veldig bra for kroppsholdning og de indre organer, spesielt hjerte og lunger.

Da Bei Quan
Da Bei Quan styrker lungene. Innen tradisjonell kinesisk medisin er lungene forbundet med tristhet og depresjon. Da Bei Quan kan dermed hjelpe mot depresjon. Formen inneholder noen enkle hopp og spark, og utfordrer også koordinasjon, utholdenhet og balanse. Den kan også hjelpe med vektreduksjon.

Wudang Sword
Som navnet forteller oss er dette en form hvor vi bruker sverd. Bevegelsene er noe mykere enn i de to første formene. Formen er gøy å jobbe med og flott å se på!

Damo Staff
I formen Damo Staff bruker man en stav laget av “White Wax Wood” som er omtrent like lang som utøveren selv. Damo Staff har egne oppvarmingsøvelser som gjør deg klar for de mer avanserte sammenhengende bevegelsene i formen.