DayanQigongWritingKunlun Dayan Qigong – Wild Goose Qigong

Qigong er et tradisjonelt kinesisk helsefremmende treningssystem som fremmer flyten av energi i kroppen ved å stimulere og åpne akupunkturpunkter og kanaler, gi slipp på negativ energi og samle positiv energi. Ordet «Qi» betyr energi og «Gong» betyr arbeid, satt sammen så betyr «Qigong» arbeid for energi (energiarbeid). Bevegelsene kombineres med meditasjon. Qigong er avslappende, energigivende og styrkende og kan hjelpe mot mange helseproblemer som muskel-og leddproblemer, hodepine, utmattelse, søvnløshet og ryggsmerter.Sifu Nina Qigong

Historikk

Wild Goose Qigong stammer fra Kunlun-fjellene i Vest-Kina og nord for Tibet. Treningssystemet ble grunnlagt for 1800 år siden av en munk kalt Dao An. Munkene i Kunlunfjellene var fascinert av de store villgjessenes styrke og utholdenhet og de begynte å observerte deres atferd og bevegelser. Disse fuglene, som blir kalt Da Yan (Stor Villgås), er hardtarbeidende og kjent for lang levealder. De lever dobbel så lenge, og flyr høyere og lengere enn noen andre gjess. Munkene begynte å imitere deres bevegelser og oppdaget etterhvert en helsebringende effekt av øvelsene. Slik ble grunnlaget for Wild Goose Qigong skapt og systemet har utviklet seg videre over de siste 1800 år. Systemet er i dag basert på Tradisjonell Kinesisk Medisin og kinesisk filosofi (Buddhisme, Daoisme og Confucianisme).

Stormester Michael Tse og Stormester Yang Meijun

Stormester Yang Meijun ble født i 1898 og lærte Dayan Qigong-systemet av sin bestefar fra hun var 13 år gammel. Som alle generasjoner før henne måtte hun love å holde systemet hemmelig og ikke undervise før hun var 70 år. Etter å ha sett mye lidelse og tradisjonell kunnskap gå tapt under den kulturelle revolusjonen og krigen med Japan, bestemte hun seg for å åpne deler av systemet for publikum i en alder av ca. 80 år. På dette tidspunktet hadde hun nådd et svært høyt nivå innen Dayan Qigong, noe som hadde gitt henne en fremragende helse og helbredende evner. Etter at hun hjalp mange mennesker med sin kunnskap og sine ferdigheter ble hun berømt over hele Kina og anerkjent av den kinesiske regjeringen som en av Kinas levende skatter.

Grandmaster Yang Meijun and Master TseStormester Yang Meijun ble 104 år gammel og var sunn og frisk til sin siste dag. Hun underviste tusenvis av studenter, men bare et fåtall av dem ble sertifisert av henne til å bringe Kunlun Dayan Qigong- systemet videre til neste generasjon. En av dem er Stormester Michael Tse. Stormester Tse jobbet som politimann i Hong Kong da han ble introdusert for sin Sifu (lærer) Yang Meijun, og reiste til Kina så ofte han kunne for å studere med henne. Han ble en meget nær student av Yang Meijun og bodde hos henne i flere uker av gangen hvor han lærte Qigong, Tradisjonell Kinesisk Medisin, filosofi og prinsippene bak hele Wild Goose- systemet. Mester Tse flyttet til England og grunnla Tse Qigong Centre i 1990, men reiste tilbake til Kina så ofte som mulig for å besøke sin Sifu og videreutvikle kunnskap og ferdigheter. I dag er han en blant en av verdens fremste Qigongmestere og har studenter og grandstudenter over hele verden.

Instruktører av Tse Qigong Centre 2012

Instruktører av Tse Qigong Centre 2012

Torsdager kl. 1900 – 2000

Hva vil du lære på kurs

Innen systemet Kunlun Dayan Qigong finnes det en rekke former, og hver form har ulike egenskaper. På kursene vil du følge Tse Qigong Centre sitt pensum.

Balancing Gong
Den første formen i systemet, Balancing Gong, består av 11 øvelser hvor man jobber med avspenning og holdning. Formen er spesielt bra for rygg, nakke og skuldre. Her får du grunnlaget du trenger for å gå videre til mer avanserte former.

Healthy Living Gong
Healthy Living Gong vil hjelpe deg med avspenning, forbedrer koordinasjonen og bygger opp styrke. Qigong består ikke bare av myke øvelser. For å oppnå en god helse trenger man også den harde siden av qigong. Man trenger både Yin og Yang for å få balanse.

Wild Goose Qigong
Balancing Gong og Healthy Living Gong er sett med enkeltstående øvelser som repeteres et visst antall ganger, mens Wild Goose er en lengre sekvens av varierte bevegelser. Den første delen av Wild Goose Qigong fungerer på din postnatale energi, som betyr at den fungerer på de problemene du har ervervet etter at du ble født. Den andre delen av Wild Goose er for prenatale problemer, som betyr plager du fikk før du ble født, for eksempel arvelige lidelser og sykdommer.

Swimming Dragon
Swimming Dragon Gong er en av de avanserte formene i Kunlun Dayan Qigong systemet. Denne formen styrker nyreenergien, noe som igjen styrker skjelettet og gjør at kroppen føles lett. Når nyrene er svake er det lett å føle seg trett og sliten, dårlig hukommelse, ryggproblemer, problemer med beina og ørene. Når nyrene er sterke vil vi ha masse energi og et klart sinn. Swimming Dragon Qigong har mange spiralbevegelser fra midjen og armene som utvikler en kraftig energi. Formen er basert på bevegelsene til en kinesisk drage. Desto mer vi trener denne formen, desto lettere vil kroppen, hendene og føttene føles varme og huden vil føles myk. Nesten alle bevegelsene vil bli repetert på begge sider slik at man trener opp koordinasjonen og dette kan hjelpe oss å forhindre slag og høyt blodtrykk.

Meditasjon
Treningsøkten avsluttes alltid med meditasjon for å lagre energien man har opparbeidet seg i løpet av timen. Meditasjonen fokuserer på avspenning og å gi slipp på alle tanker og følelser.