Sifu Nina Iversen Øigård og Sifu Tor Arne Øigård

Sifu Tor Arne underviser instruktører på instruktørkurs 2013

Nina Iversen Øigård og Tor Arne Øigård har vært elever av Stormester Michael Tse siden 2005. De er begge født og oppvokst i Indre Salten i Nordland, og møtte Stormester Tse da han besøkte Norge for å holde et Qigongseminar. Etter å ha studert Qigong i noen år, begynte de også å lære Wing Chun, Chun Yuen Quan, Chen Taijiquan og Hard Qigong med Stormester Tse.

Stormester Tse holdt kurs i Tromsø flere ganger i året for å hjelpe sine studenter i nord med å utvikle seg og forbedre helsen. I 2006 tok Nina og Tor Arne over organiseringen av Stormester Tse sine kurs i Norge. Hver gang Mester Tse kom på besøk bodde han hjemme hos dem og de fikk dermed muligheten til å lære mer om kinesisk kultur og filosofi. ”Hver gang Sifu kom til Tromsø ga det oss en unik mulighet til å polere det vi hadde lært tidligere, samt å utvikle oss ytterligere” forteller Nina. I 2008 ble Nina og Tor Arne godkjent som instruktører av Tse Qigong Centre og startet opp Dayan Qigong Norge med ukentlige kurs i Tromsø.

Sifu Nina underviser instruktører i Chun Yuen Quan

Sifu Nina underviser instruktører i Chun Yuen Quan

I årene etter reiste Nina og Tor Arne til Storbritannia så ofte som mulig for å besøke Stormester Tse og delta på hans seminarer. I 2011 fant de ut at det var på tide å fordype seg videre i disse kinesiske kunstene og deres tilhørende filosofi og flyttet til Storbritannia for å studere intensivt med Stormester Tse. Intensiv læring og oppfølging over tid, er viktig for å sikre kvaliteten på instruktørens ferdigheter både teoretisk og praktisk. «Årene i London har gitt oss et stort løft, ikke bare når det gjelder kvalitet, men også på det personlige plan. Vi har vært så heldige å ha muligheten til å tilbringe mye tid sammen med vår Sifu (lærer), og har lært mye av ham bare ved å møtes for en kopp te og kake, Dim Sum eller English Breakfast» sier Tor Arne

Nå har de flyttet tilbake til Norge og startet opp ukentlig kurs i Oslo. De reiser også rundt for å holde helgekurs. Formålet med tilbudet er å bidra til forbedret helse blant befolkningen og å bringe videre disse tradisjonelle kunstene.

”Tse Sifu’s undervisning legger stor vekt på kinesisk filosofi og visdom, og ikke bare former og meditasjonsøvelser. Han lærer sine studenter at denne filosofien er like viktig som å lære seg øvelsene, da mye av essensen i kunsten ligger der. Dette ønsker vi å bringe videre til våre studenter”, forteller Tor Arne. «Siden vi begynte å studere Qigong, Chun Yuen, Wing Chun, Taijiquan og Hard Qigong med vår Sifu og Tse Qigong Centre, har vår helse bedret seg betraktelig. Vi har et høyere energinivå, er mer fleksible, samt sterkere og sunnere nå enn vi noen gang tidligere har vært. Vi er veldig takknemlige for å ha funnet Sifu og Tse Qigong Centre «, sier Nina.