Qigongkurs i Tromsø 2. og 3. april

QigongSlider

Helgen 2. og 3. april blir det to dagskurs i Qigong i Tromsø.

Nybegynnerkurs i Qigong – Balancing gong

Qigong er skånsomme bevegelser og meditasjon for god helse, økt energinivå, stressreduksjon og avspenning med dyp forankring i tradisjonell kinesisk medisin. Ved jevnlig trening av Qigong vil du være mer i balanse og ha et høyere energinivå. Qigong kan hjelpe mot mange helseproblemer som muskel- og leddsmerter, hodepine, utmattelse, søvnløshet, dårlig blodsirkulasjon og ryggsmerter.

Balancing Gong, består av 11 individuelle øvelser. Her får du grunnlaget du trenger for å gå videre til mer avanserte former.

Lørdag 2. april, kl. 13 – 17

Wild Goose Qigong

Kunlun Wild Goose Qigong er et unikt Qigong-system som er over 1800 år gammelt. Det har sin opprinnelse fra Kunlun-fjellene i nærheten av Tibet i Vest Kina og er en av topp 10 Qigong-systemer anbefalt av kinesiske myndigheter. I løpet av Jin dynastiet, år 265 til 420 e.kr var Kunlun-fjellene tilholdssted for Taoistiske og Buddhistiske munker. Kunlun fjellene er også tillholdsted for en type villgjess (bar headed geese) som flyr høyere og lever mye lengre enn noen av de andre gåseartene. Munkene som holdt til der studerte disse villgjessene og deres bevegelser, og sammen med deres dype kjennskap til Daoisme og Tradisjonell Kinesisk medisin skapte de denne fantastiske formen som er både vakker å se på og svært god trening for kropp og sinn. Denne formen kan hjelpe mot alle typer helseproblemer da den stimulerer alle meridianene i kroppen og de 36 hovedakupunkturpunkter. Formen stimulerer de indre organene, gir dyp avspenning og fleksibilitet og styrker muskler og ledd. Jevnlig trening gir oss god helse og et økt energinivå.

Man vil trenge flere Wild Goose Qigong kurs for å fullføre formen da det er en lengre sekvens av bevegelser som kan minne mer om Tai Chi. Nybegynnere er velkommen.

Søndag 3. april, kl 11 – 15
Sted: Informasjon kommer senere

Kontakt oss for mer informasjon.